Adana'nın Eşsiz Lezzetleri : Adana Kebap ve Adana Dürüm
Herkesin kendine has bir damak zevki olduğu bilinen bir gerçektir. Kişiden kişiye favori yemekler değişmektedir. Ancak öyle bazı lezzetler var ki herkesin lezzetinin eşsizliği konusunda hemfikir olduğu söylenebilir. İşte Adana kebap ve Adana dürüm bu lezzetlerden ikisi.
Adana Kebap, koyun etinden yapılmakta olup zırh denilen özel bir bıçakla kıyma işlemi gerçekleştirilmektedir. Üstelik bu kıyma işlemi tek sefere mahsus olmayıp kuyruk yağı, uygun baharat ve tuzdan oluşan karışım sağlandıktan sonra ikinci kez bir kıyma işlemi uygulanır. Şüphesiz bu yemeğin yapımında ve tadında en etkili ve dikkat edilmesi gereken husus kullanılan etin kalitesidir. Yine etin dinlendirilme, şişlenme ve pişirilme aşamaları özenle yapılmalıdır. Belirtilmelidir ki dinlendirme aşaması da iki aşamadan oluşmaktadır. İlkinde karışım birkaç saat gibi biraz uzun sürede bekletilir. İkinci aşama ise şişlenme gerçekleştirildikten sonra yaklaşık 1 saat kadar daha kısa süre bekletilmesiyle gerçekleşir.
Adana kebap acılı ve acısız seçenekleriyle birçok kişiye hitap eden bir yemektir. Bu açıdan acıya karşı hassasiyeti olan kişiler için acısız seçeneğiyle alternatifi bulunmaktadır. Adını da veren Adana yöresine ait bu yemek birçok kişi için vazgeçilmezdir. Deneyen herkesin tekrar tekrar yemek istediği bu lezzet aynı zamanda oldukça popülerdir.
Kebabın dürüm hali olan Adana dürüm yapımı açısından aynı özellikleri taşımaktadır. Dürüm tercih edenler için bir alternatif olarak tıpkı kebap versiyonunda olduğu gibi acılı ve acısız seçenekleri bulunmaktadır. Böylelikle eğer acı yemeği tercih etmiyorsanız ve dürüm halini tatmak istiyorsanız bu seçeneğiyle tam aradığınız lezzet olabilir.
Tercihiniz ister Adana kebap isterse Adana dürüm olsun her iki lezzet için de ustalık gerektiğini bilmelisiniz. Bu yüzden ziyaret edeceğiniz restoran veya sipariş vereceğiniz yerin neresi olduğu önemlidir.Bu iki lezzet yaygın olarak restoranlarda yapılsa da ne yazık ki her yer iyi şekilde yapamamaktadır. Bu yüzden bu konuda usta bir mekanı tercih etmeniz önemlidir. Hele ilk kez bu lezzetleri deneyimliyorsanız ilk intiba açısından mutlaka iyi yapan bir yerde yemeniz tavsiye edilendir. Eminiz ki sizin de vazgeçilmezleriniz arasına girecektir. Bu sebeple ister kebap hali isterse dürüm hali olsun tercihiniz hangisi olursa olsun mutlaka bu lezzetleri deneyimlemenizi tavsiye etmekteyiz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder